Materiaal

OctoStudio

Maak interactieve animaties en games op je telefoon. Schud, spring en draai voor interactie met je projecten. Deel met familie en vrienden.

26 juni 2024
OctoStudio

OctoStudio is speciaal voor mobiele telefoons en tablets ontworpen, op basis van verzoeken van docenten in gemeenschappen waar kinderen en gezinnen geen toegang hebben tot laptops en desktopcomputers, maar wel tot mobiele apparaten.

OctoStudio maakt gebruik van speciale functies van mobiele telefoons en tablets, zoals ingebouwde sensoren, zodat gebruikers projecten kunnen maken die reageren op schudden of kantelen, of zelfs signalen tussen apparaten kunnen 'beamen'. En vanwege het kleine formaat van mobiele apparaten kunnen kinderen en gezinnen altijd en overal projecten maken en digitale codering integreren met fysiek maken.

OctoStudio maakt het voor beginners gemakkelijk om te beginnen met creƫren. Kinderen kunnen een personage kiezen uit een diverse verzameling emoji's, hun eigen emoji tekenen in de OctoStudio-verfeditor of een foto maken en bewerken. Met slechts een paar codeblokken kunnen ze hun personages laten bewegen, springen, spreken of gloeien - en reageren op schudden, kantelen of tikken op de telefoon of tablet: