Edities

CoderDojo Tilburg #38

Deze Dojo vindt plaats in het DigiLab van de LocHal in Tilburg.

10 juli 2023
CoderDojo Tilburg #38

De laatste dojo van 2023. Deze dojo word er voor de oudere ninja's een workshop verzorg over ChatGPT door Patrick van Kemenade.

In deze workshop gaan we samen met een kleine groep van ongeveer 10 deelnemers het fascinerende landschap van kunstmatige intelligentie verkennen. We zullen ons focussen op AI-tools zoals ChatGPT en Bard, dat natuurlijke taal begrijpt en genereert, maar ook tooling voor het begrijpen en creëren van visuele content. Deze tools kunnen ons helpen met alles, van het bedenken van creatieve kookrecepten tot het schrijven van boeiende verhalen en gedichten, en zelfs als een digitale coach voor schoolwerk.
Maar we zullen ook de andere kant van AI belichten, zoals de mogelijke gevaren en valkuilen. Zoals kritisch blijven op het werk dat AI maakt maar ook bijvoorbeeld hoe AI kan worden misbruikt voor geavanceerde scams. We willen jullie bewust maken van deze risico's, zodat jullie goed geïnformeerd zijn over zowel de kansen als de uitdagingen van AI.

Tijdens deze workshop krijg je de kans om zelf met deze tools te experimenteren, waardoor je een uniek inzicht krijgt in hoe je slimme prompts kunt maken en hoe je AI kunt inzetten voor jouw doeleinden.

Dit is je kans om meer te leren over AI en misschien ontdek je wel nieuwe mogelijkheden die je voorheen niet voor mogelijk hield. Meld je aan en laten we samen deze spannende en soms uitdagende wereld van AI ontdekken.

De andere ninja's kunnen een kerstkaart (kerst/nieuwsjaars/winter-project) maken in Scratch - deze e-card studio en dit instructieproject over tekst in Scratch kan gebruikt worden ter informatie/inspiratie.

Tijdens de dojo mag je natuurlijk ook zelf bepalen waar je aan gaat werken. Weet je niet zo goed waar je aan kunt werken? Dan kunnen wij jou daar bij helpen, de Materiaal pagina bevat verschillende projecten waar je thuis of tijdens onze dojos aan kunt werken.

  • Locatie: DigiLab van de LocHal in Tilburg
  • Tijdstip: Zaterdag 16 december van 9:30-11:30 uur
  • Leeftijd: 7-17 jaar
  • Meenemen: Een werkende laptop

We kunnen niet wachten om jullie weer te zien!