Nieuws

DojoConNL

Op zaterdag 25 november werd er voor de vierde keer een DojoConNL georganiseerd.

27 november 2023
DojoConNL

Op zaterdag 25 november werd er voor de vierde keer een DojoConNL georganiseerd. Karin, Tim, Leander, André, Bart en Peter gingen met de trein naar Den Haag om het 10 jarig bestaan van CoderDojo in Nederland te vieren met een fantastisch programma. We waren dit jaar te gast bij de Koninklijke Bibliotheek.

DojoConNL is een manier om het bestuur, champions en mentoren vanuit heel Nederland te ontmoeten. Vaak worden er ook internationale sprekers uitgenodigd. Vorig jaar was Bill Liao aanwezig, ééń van de oprichters van CoderDojo.

Dit jaar hadden we bezoek van Philip Colligan, de CEO van de Raspberry Pi Foundation en Ben Garside, Learning Manager bij de Raspberry Pi Foundation waarbij hij zich vooral bezig houd met Artificial Intelligence.

Er waren 8 workshops, waarvan er 2 werden verzorgd door Peter. Hij gaf een workshop over MicroBlocks en een workshop over MIT App Inventor.

Tussendoor hadden we nog een lekkere lunch en een hapje en drankje om de dag af te sluiten.

Ook wij gaan het 10-jarig bestaan van CoderDojo Nederland nog vieren. Dat doen wij op 2 maart volgend jaar met een grote PartyDojo. Daarbij hopen we champions, mentoren en vooral ninja's uit heel Brabant te ontvangen in de LocHal.

Bijeenkomsten als DojoConNL geven ons veel energie om de dingen te doen, die we als vrijwilliger bij CoderDojo Tilburg doen. Hopelijk krijgen we de komende tijd meer mensen gemotiveerd om samen met ons CoderDojo Tilburg nog groter te maken.